Svet 26.4.2015 5:30

Springsteen se bo z nastopom poklonil 50-letnici delovanja The Who

New York, 26. aprila - Rock legenda Bruce Springsteen se bo 50-letnici delovanja skupine The Who 28. maja poklonil z nastopom na dobrodelnem koncertu v New Yorku. Na koncertu, ki ga organizira Glasbena akademija, bodo nastopili še številni priznani glasbeniki, med drugimi Joan Jett in Billy Idol, je pisala francoska tiskovna agencija AFP.

Ameriška glasbena akademija, bolj znana po podelitvi letnih nagrad grammy, bo dobiček od prodaje vstopnic namenila programu MusiCares, za podporo glasbenikov v stiski. S koncertom se želijo pokloniti tako častitljivi obletnici delovanja skupine The Who kot tudi njihovi podpori programov za zdravljenje odvisnosti.

Zasedba The Who, ki je leta 1964 nastala v Londonu, je največje uspehe doživela v 60. in 70. letih minulega stoletja. Nekateri jo uvrščajo med najpomembnejše rock skupine vseh časov, bila pa je tudi ena prvih skupin na svetu, ki je prodala več kot milijon izvodov albuma. Člani skupine so sloveli po akrobacijah, drznosti in teatralnosti na koncertih, na katerih so ob koncu pogosto uničevali glasbene inštrumente.

The Who so ob 50. obletnici delovanja izdali album The Who Hits 50 in se podali na svetovno turnejo.