Svet 25.4.2015 5:00

Najbolj popularni video ob desetletju YouTuba je Gangnam Style

Washington, 25. aprila - Med milijardami glasbenih videov, ki so dostopni preko spletnega portala YouTube od njegove ustanovitve pred desetletjem, je za najbolj gledanega obveljal Gangnam Style južnokorejskega glasbenika Psyja. Video je postal globalna uspešnica, dosegel je 2,3 milijarde ogledov, je pisala francoska tiskovna agencija AFP.

Ljubljana Spletni portal Youtube. Foto: STA

Ljubljana
Spletni portal Youtube.
Foto: STA

Video Gangnam Style je poskrbel še za eno senzacijo. Ko je dosegel 2,15 milijarde ogledov, je porušil števec ogledov na YouTuba. Uporabniki so video po doseženi meji še lahko predvajali, števec pa tega ni beležil, zato so bili skrbniki portala primorani uporabiti novo kodo za štetje. Skrbi za ponovno porušenje števca zaenkrat ni, saj ta po novem omogoča do 9,22 trilijona ogledov.

Na drugo mesto se je uvrstil video skladbe Baby Justina Bieberja in raperja Ludacrisa s 1,15 milijardami ogledov. Katy Perry je zasedla tretje in četrto mesto s skladbama Dark Horse in Roar. Prvi video je zabeležil 917 milijonov ogledov, Roar pa 889 milijonov. Na peto mesto se je s 856 milijoni klikov uvrstil video Party Rock Anthem elektronske plesne zasedbe LMFAO.