Svet 3.5.2015 5:00

Al Pacino 40 let po Botru: V studiu so me želeli odpustiti

Los Angeles, 3. maja - Petinsedemdesetletni ameriški igralec Al Pacino je po 40 letih v intervjuju za britanski časnik The Guardian razkril, da je malo manjkalo in bi ostal brez vloge v sloviti trilogiji Boter. Še zdaj se mu zdi vloga Michaela Corleoneja, s katero je zaslovel kot eden najboljših igralcev svoje generacije, ena najtežjih v njegovi karieri.

Rusija, Moskva. Ameriška filmska igralca Robert De Niro in Al Pacino. Foto: Itar-Tass/STA Arhiv Itar-Tass/STA

Rusija, Moskva.
Ameriška filmska igralca Robert De Niro in Al Pacino.
Foto: Itar-Tass/STA
Arhiv Itar-Tass/STA

Mafijski film Boter, ki skupaj z Botrom II sodi med največje hollywoodske klasike, je leta 1972 režiral Francis Ford Coppola, ki je v mladem Al Pacinu prepoznal lik Michaela Corleoneja, mladeniča, ki ga bodo vpeljali v družinski posel. A v njegovo nadarjenost je bil prepričan zgolj režiser, se spominja Al Pacino, in dodaja, da so v studiu razmišljali, da bi ga odpustili in za vlogo našli koga drugega.

Al Pacino v Michaelu Corleoneju ni videl gangsterja, kot je dejal, sta ga bolj prevzela njegova moč in karizma. Kot zanimivost je v intervjuju omenil, da so njegovi stari starši živeli na Siciliji - v kraju Corleone.

Filmska trilogija Boter temelji na istoimenskem romanu Maria Puze. Prikazuje razvoj Michaela Corleoneja, od stranskega lika do v ključnega akterja v mafijski družini. Nasledi svojega očeta Don Vita, ki ga je odigral sloviti Marlon Brando.