Svet 4.5.2015 5:00

Sedmo nadaljevanje Hitrih in drznih prehitelo Ledeno kraljestvo

Los Angeles, 4. maja - Sedmo nadaljevanje filmske franšize Hitri in drzni je po blagajniških prihodkih prehitelo Ledeno kraljestvo in ga izrinilo s petega mesta najbolj donosnih filmov vseh časov. Film je v štirih tednih predvajanja v kinematografih po svetu zaslužil 1,32 milijarde dolarjev.

Rusija, Moskva. Hollywoodski zvezdnik Vin Diesel. Foto: Itar-Tass/STA Arhiv Itar Tass/STA

Rusija, Moskva.
Hollywoodski zvezdnik Vin Diesel.
Foto: Itar-Tass/STA
Arhiv Itar Tass/STA

Ob tem uspehu je igralec Vin Diesel potrdil, da pripravljajo že osmo nadaljevanje, ki bo v kinematografih predvidoma na ogled aprila 2017. "Ustvarili bomo najboljši film, kar ste jih kdajkoli videli," je po poročanju britanskega časnika Independent napovedal Diesel.

Ob tej priložnosti je podjetje Universal Pictures razkrilo tudi, da si bo nadaljevanji Petdesetih odtenkov sive mogoče ogledati na valentinovo leta 2017 in 2018.

Za najbolj donosen film vseh čas velja Avatar iz leta 2009, ki je zbral 2,787 milijarde dolarjev. Na drugem mestu je Titanik iz leta 1997 z dobrima dvema milijardama dolarjev, na tretjem Maščevalci iz leta 2012 z dobro poldrugo milijardo dolarjev, na četrtem pa Harry Potter in Svetinje smrti 2. del iz leta 2011, ki je v blagajne prinesel 1,34 milijarde dolarjev.

Filmu Hitri in drzni 7 sicer napovedujejo, da bi lahko prehitel Harryja Potterja.