Slovenija 2.5.2015 10:02

Znani nominiranci za nagrado OHO

Ljubljana, 2. maja - Strokovna žirija je izbrala nominirance za Nagrado skupine OHO, namenjeno mladim vizualnim umetnicam in umetnikom, ki ustvarjajo v vizualnih medijih slikarstva, kiparstva, fotografije, instalacij, performansa in novih medijev. Letošnji nominiranci so Tia Avsec, Boris Beja, Ana Legčević, Lenka Đorojević in Matej Stupica.

Podelitev nagrade bo v Centru in galeriji P74 v petek, 15. maja, ob 19. uri.

Nagrado skupine OHO bodo letos podelili desetič. Nagrada vključuje šesttedensko bivanje v ZDA, samostojno razstavo v Ljubljani in odkup dela.

Kriterij za dodelitev nagrade je inovativnost in kreativnost umetniškega dela, ki je nastalo v zadnjih dveh letih. Cilj nagrade je podpora mladim ustvarjalcem in pomoč pri njihovem uveljavljanju, so sporočili iz galerije.

Nagrada nosi ime po neoavantgardni skupini OHO, ki je s prelomnim, inovativnim delovanjem v slovensko kulturo vpeljala najsodobnejše umetnostne trende.

Dosedanji nagrajenci Nagrade skupine OHO so Sašo Sedlaček, Luiza Margan in Miha Presker, Mladen Stropnik, Ana Čigon, Maja Hodošček, Beli Sladoled, Tomaž Furlan, Veli Silver in Staš Kleindienst.

Ustanovitelj nagrade je Zavod P.A.R.A.S.I.T.E., Ljubljana v sodelovanju s Foundation for Civil Society, New York in Trust for Mutual Understanding, New York.