Slovenija 14.5.2015 8:30

V Ljubljani danes prvi Festival angažirane umetnosti

Ljubljana, 14. maja - Na ljubljanskem Mesarskem mostu se bo popoldne začel prvi Festival angažirane umetnosti. Pod geslom Angažiraj se - preden te degažirajo! se bodo združili kantavtorji, pesnice, pisatelji gledališčniki, slikarke in kiparke, plesalci, filmarke, videasti in drugi, ki ne pristajajo na to, da denar loči človeka in umetnost.

Ljubljana. Mesarski most. Foto: Stanko Gruden/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Mesarski most.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Nastopajoči ne pristajajo na ločitev človeka in umetnosti, na kulturo pohlepa in izključevanja ter na tiho večino. "Namesto tega zagovarjamo glasnost, solidarnost, sodelovanje, odprtost," so zapisali organizatorji.

Na festivalu besede, pesmi, plesa in upora bodo nastopili Drago Mislej - Mef, Jani Kovačič, Xenia Jus, Matej Krajnc, Peter Andrej, Bojan Sedmak, Tadej Vesenjak in Iztok Osojnik, Mojca Andrej, Jerica Mrzel, Barbara Rigler, Klavdija Zupam, Z'borke, Ženski pevski zbor Kombinat, Andrej Rozman Roza, Blaž Grm, Tinkara Kovač, Campo Krizi in drugi.

Festival bo v duhu sodelovanja potekal v več mestih. V petek bosta na vrsti Maribor in Ruše, v soboto pa bosta festival gostila Izola in Ankaran. Vsi dogodki bodo brezplačni.