Slovenija 18.5.2015 9:16

V Novem mestu 38. dolenjski knjižni sejem

Novo mesto, 18. maja - V Galeriji Krka v Novem mestu bodo drevi ob 20. uri odprli 38. dolenjski knjižni sejem, ki bo potekal do petka. Na sejmu, ki ga prirejajo Kulturno umetniško društvo Krka, Knjižnica Mirana Jarca in novomeška knjigarna Mladinske knjige, bodo predstavili slovensko letno knjižno bero, priredili več pogovorov in srečanje najmlajših literatov.

Ljubljana. Knjižni sejem. Foto: Stanko Gruden/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Knjižni sejem.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

V novomeški poslovalnici Mladinske knjige so za STA povedali, da bodo na sejmu predstavili približno 3000 knjig oziroma glavnino od lanskega do letošnjega sejma izdanih knjig vseh slovenskih založb.

Odprtje sejma bo posvečeno letošnjima Prešernovima nagrajencema, pesniku Andreju Brvarju in ilustratorju ter animatorju Mikiju Mustru, ki bosta gosta večera.

V torek bodo v okviru knjižnega sejma pripravili pogovor z avtorji monografije Dolenjske Toplice v odsevu časa, v sredo pa se bodo posvetili učencem dolenjskih osnovnih šol, ki bodo predstavili ustvarjalne začetke. Povabili jih bodo na območno srečanje najmlajših literatov osnovnih šol z igralcem, komikom in prevajalcem Boštjanom Gorencem - Pižamo in najboljše med njimi nagradili.

Med večernimi sejemskimi prireditvami bodo v četrtek priredili še literarni večer s pogovorom z avtorji monografije Novo mesto - Tisočletja na okljuku Krke, ki so jo ob nedavni 650-letnici Novega mesta izdali v novomeškem Dolenjskem muzeju.

V sklopu Dolenjskega knjižnega sejma je novomeška Knjižnica Mirana Jarca pripravila tudi virtualno razstavo starih razglednic z naslovom Srčen pozdrav iz Novega mesta. Vse razstavljene knjige bodo v času sejma naprodaj desetodstotnim popustom, so še zapisali prireditelji sejma.