Svet 18.5.2015 13:15

Taylor Swift velika zmagovalka glasbenih nagrad Billboard

Las Vegas, 18. maja - Taylor Swift je na letošnji podelitvi glasbenih nagrad Billboard popolnoma zasenčila konkurenco. Na podelitvi v Las Vegasu je 25-letna pevka v nedeljo zvečer pobrala osem nagrad, nominirana je bila v 14 kategorijah. Iggy Azalea, Pharrell Williams in Sam Smith so po pisanju nemške tiskovne agencije pobrali vsak po tri nagrade.

ZDA, New York. Ameriška pevka Taylor Swift. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

ZDA, New York.
Ameriška pevka Taylor Swift.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Skupina One Direction in John Legend sta pobrala po dve nagradi.

Swiftova je prejela nagrado za najboljšo izvajalko, nagrado lestvice Billboard, nagrado najboljša ženska izvajalka, top 100 izvajalka, top Billboard 200 izvajalka, najboljša izvajalka digitalnih pesmi, za najboljši streaming videospot in nagrado za top album lestvice Billboard 200.

Nagrado v kategoriji najboljša country izvajalka je pobrala Florida Georgia Line.

Smith, ki je imel 13 nominacij, je med drugim prejel nagrado za najboljšega glasbenika in za obetavnega umetnika. Za slednjo je bila nominirana tudi Azalea, ki je imela skupaj 12 nominacij. Je pa Avstralka pobrala nagrado za najboljšo rap izvajalko za najboljšo rap pesem in za najboljšo streaming umetnico.

Za najboljšo skupino in najboljšo skupino na turneji so nagradili One Direction, Meghan Trainor je prejela priznanji za najboljšo izvajalko lestvice Hot 100 izvajalko in najboljšo digitalno pesem.

Med nagrajenci so bili še Hozier - najboljši rock izvajalec in avtor najboljše rock pesmi Take Me To Church ter Pharrell Williams - kot najboljši R&B izvajalec, za album in pesem. Coldplay so bili nagrajeni za rock album.