Svet 19.5.2015 5:00

Cirque du Soleil pripravil posebno predstavo za Expo

Milano, 19. maja - Znamenita umetniška in akrobatska skupina Cirque du Soleil, ki je po svojih predstavah poznana po vsem svetu, je posebej za milanski Expo pripravila predstavo z naslovom Alla Vita. Po pisanju italijanske tiskovne agencije Ansa bodo predstavo izvedli 84-krat, v njej pa sodeluje 48 umetnikov z vsega sveta.

Ljubljana. Expo Milano 2015. Foto: Anže Malovrh/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Expo Milano 2015.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Dogajanje predstave, ki jo je navdihnila osrednja tema letošnjega Expa Hrana za planet, energija za življenje, je postavljeno v Italijo. Naslov predstave Alla Vita pa lahko po pisanju Anse pomeni tudi zdravico.

Proračun predstave je šest milijonov evrov, med sodelujočimi je 23 Italijanov.

Predstave skupine Cirque du Soleil, ki ima sedež v kanadskem Montrealu, si vsako leto ogleda več milijonov ljudi po vsem svetu. Skupina je zanje prejela že vrsto nagrad in si prislužila tudi zvezdo na znamenitem hollywoodskem Pločniku slavnih.

Predstave skupine, ki jo je leta 1984 ustanovil požiralec ognja Guy Laliberte, temeljijo na gledališču, glasbi in uličnih predstavah.

Expo v Milanu je vrata odprl 1. maja. Na njem se predstavlja več kot 140 držav, med njimi z lastnim paviljonom tudi Slovenija.