Svet 22.5.2015 5:30

Izid spominov Barbare Streisand napovedan za leto 2017

New York, 22. maja - Ameriška filmska, gledališka in televizijska igralka ter pevka Barbara Streisand se je končno odločila napisati svoje spomine. O pisanju spominov sicer razmišlja že od leta 2009, sedaj pa je z založbo Viking podpisala pogodbo, po kateri bodo spomini, ti zaenkrat še nimajo naslova, izšli leta 2017.

Nizozemska, Amsterdam. Ameriška igralka in pevka Barbara Streisand. Foto: Xinhua/STA

Nizozemska, Amsterdam.
Ameriška igralka in pevka Barbara Streisand.
Foto: Xinhua/STA

Kot po pisanju srbske tiskovne agencije Tanjug napovedujejo pri založbi, bo Streisandova v knjigi razkrila podrobnosti o svojem otroštvu, karieri in zasebnem življenju, ki jih je doslej ljubosumno skrivala pred javnostjo.

Čeprav je o pisanju spominov 73-letna pevka in igralka razmišljala dalj časa, pa doslej ni bila prepričana, ali želi v resnici javnosti razkriti svojo preteklost. Sedaj kot enega od razlogov, zakaj se je odločila za pisanje, navaja, da želi osvetliti nekatere mite, ki krožijo o njej.

Založba Viking je leta 2010 že objavila ilustrirano knjigo Moja strast za oblikovanje, v kateri je Streisandova predstavila svojo hišo na obali v Malibuju v ameriški zvezni državi Kalifornija.

Streisandova se je rodila v siromašni judovski družini v New Yorku. Že v najstniških letih je pričela nastopati v nočnih glasbenih klubih, njena želja je bila postati igralka.

Tekom pevske kariere je izdala 35 glasbenih albumov, ki so bili v ZDA prodani v preko 71,5 milijona izvodih ter v 140 milijonih izvodih po svetu. Od leta 1963 je zaigrala v več kot 40 filmih različnih žanrov. Leta 1968 je bila nagrajena z oskarjem za vlogo v filmu Smešno dekle.