Svet 10.6.2015 5:00

Nov vojni film z Bradom Pittom na voljo le na spletu

Los Angeles, 10. junija - Novi vojni film War Machine z Bradom Pittom v glavni vlogi bo na voljo le na spletu, saj je produkcijo prevzel spletni ponudnik filmskih in TV vsebin Netflix. Film je opisan kot provokativna satirična komedija z zgodbo priljubljenega generala, ki je bil zaradi svoje neizprosnosti in neoporečnosti izbran za poveljnika zavezniških sil v Afganistanu.

Režiser in scenarist filma David Michod je dejal, da je počaščen, da lahko ustvarja tako pomemben in smel film o kompleksnem ustroju moderne vojne in življenjih posameznikov, na katera je vplivala.

Film, ki ga bodo začeli snemati avgusta, temelji na knjižni uspešnici Michaela Hastingsa o Stanleyju McChrystalu z naslovom The Operators: The Wild and Terrifying Inside Story of America's War in Afghanistan, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Hastings, ki je umrl leta 2013 v prometni nesreči, je bil novinar ameriške revije Rolling Stone. Leta 2010 je v njej o McChrystalu napisal članek z naslovom Pobegli general, ki je pretresel ameriško javnost. Zaradi članka je bil prisiljen odstopiti s položaja.

Pri Netflixu so prepričani, da bo tandem Brad Pitt - David Michod ustvaril aktualen, očarljiv in zabaven film, še piše AFP.