Svet 14.6.2015 5:00

Lenny Kravitz hrepeni po ljubezni

Pariz, 14. junija - Glasbenik Lenny Kravitz, ki je konec maja dopolnil 51 let, zgleda natanko tako, kot se ga oboževalci spominjajo iz obdobja njegovih vrhuncev. Glasbenik se je v minulih letih poleg glasbi posvečal tudi fotografiji, igranju in oblikovanju. V pogovoru za francosko tiskovno agencijo AFP pa je priznal, da ob vsem tem najbolj pogreša ljubezen.

Brazilija, Rio de Janeiro. Ameriški rock, funk, r&b, soul, blues-rock in pop glasbenik Lenny Kravitz. Foto: Xinhua/STA

Brazilija, Rio de Janeiro.
Ameriški rock, funk, r&b, soul, blues-rock in pop glasbenik Lenny Kravitz.
Foto: Xinhua/STA

Kravitz se pogosto zadržuje v Parizu, mestu, ki mu poleg Bahamov predstavlja dom. V pogovoru za AFP je Kravitz priznal, da je zavoljo ustvarjanja žrtvoval marsikaj.

"Poleg glasbe me fotografija, igralstvo ter oblikovalsko podjetje, ki ga vodim, zaposlujejo 24 ur vse dni v tednu. Saj veste, vse omenjeno bo ostalo, ker se rad s tem ukvarjam, čutim pa, da moram med vsemi temi opravili najti prostor, da si zgradim novo zasebno življenje," je dejal in dodal: "Bomo videli, kaj se bo zgodilo." Kljub vsemu Kravitz ne obžaluje, da si do sedaj ni uspel ustvariti družine, saj je vselej počel stvari, ki so ga izpolnjevale.

V preteklosti je bil Kravitz, ki slovi po uspešnicah, kot sta It Ain't Over 'til It's Over in Fly Away, v zvezi z lepoticami, kot sta igralka Lisa Bonet in Nicole Kidman, pevke Vanessa Paradis, Kylie Minogue in Natalie Imbruglia ter brazilska manekenka Adriana Lima.

Kravitz je lani izdal svoj deseti album z naslovom Strut. Od tedaj je na turneji, katere evropski del se bo začel 22. junija v Hamburgu. V izložbi enega od pariških butikov so bile nedavno na ogled njegove črno-bele fotografije, na katerih je ovekovečil oboževalce, ki so fotografirali njega. Cene printov njegovih fotografij se gibljejo med 900 in 7000 evri. Kot igralec je nastopil v seriji Igre lakote in bi še naprej rad deloval na filmskem področju. Razmišlja celo o režiji.