Slovenija 14.6.2015 11:00

Ljubljanski grad bo julija destinacija za filmoljube

Ljubljana, 14. junija - Letni kino Film pod zvezdami, ki ga že 12. leto pripravljata Kinodvor in Ljubljanski grad na grajskem dvorišču, bo letos potekal od 2. do 25. julija. Letni kino bo odprla projekcija dokumentarnega filma Sol zemlje, ki predstavlja življenje in delo znamenitega brazilskega fotografa Sebastiaa Salgada, v nadaljevanju pa se obeta še vrsta uspešnic.

Ljubljana. Pogled na Ljubljanski grad. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Pogled na Ljubljanski grad.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Ljubljana. Ljubljanski grad. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Ljubljanski grad.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Ljubljana. Ljubljanski grad. Foto: Domen Grögl/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Ljubljanski grad.
Foto: Domen Grögl/STA
Arhiv STA

Ljubljana. Ljubljanski grad. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Ljubljanski grad.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

V 24 zaporednih julijskih večerih bo Film pod zvezdami predstavil izbor najbolj odmevnih filmov pretekle kinematografske sezone, med njimi zmagovalce filmskih festivalov v Cannesu, Berlinu in Benetkah, dobitnike in nominirance oskarjev, najbolje obiskane filme v Kinodvoru in uspešnice z Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala LIFFe.

Kot so zapisali v Kinodvoru, bo na ogled tudi nekaj odmevnih dokumentarcev in filmov, ki so kot narejeni za prikazovanje pod zvezdnatim nebom: Medzvezdje v režiji Christopherja Nolana, Pobesneli Max: Cesta besa Georga Millerja, Zgodbe o konjih in ljudeh v režiji Benedikta Erlingssona ter animirani film za vse generacije Bacek Jon film režiserjev Marka Burtona in Richarda Starzacka.

Obetajo se tudi tri predpremiere, in sicer si bo 3. julija mogoče ogledati francoski film Daleč od ljudi v režiji Davida Oelhoffna, 15. julija britanski film Andrewa Haigha 45 let, 25. julija pa bo predpremierno na ogled film o pevki Amy, ki ga je režiral Asif Kapadia.

Filmi bodo na sporedu vsak večer ob 21.30. V primeru odpovedi bo film predvajan naslednji dan v Kinodvoru. Vstopnice so že na voljo v predprodaji, so sporočili iz Kinodvora.