Slovenija 13.6.2015 10:36

V Sečovljah na sporedu tradicionalni slikarski ex-tempore

Sečovlje, 13. junija - Sečovlje bodo danes gostile že 16. izvedbo mednarodnega slikarskega ex-temporeja. Udeleženci bodo ustvarjali na teme Sečovelj, solin, Istre, morja oz. si izbrali prosto temo, mednarodna strokovna žirija pa bo zvečer podelila tudi nagrade za najboljše stvaritve. Za prvo nagrado je predvidenih 600 evrov bruto.

Sečovlje. Sečoveljske soline, muzej solinarstva. Foto: Tina Kosec/STA Arhiv STA

Sečovlje.
Sečoveljske soline, muzej solinarstva.
Foto: Tina Kosec/STA
Arhiv STA

Že šestnajsti Ex-tempore Sečovlje prireja lokalno Turistično društvo Taperin v sodelovanju z Obalnimi Galerijami Piran. Kot poudarjajo, so v teh letih spoznali nekaj sto že uveljavljenih umetnikov kot tudi tistih, ki se drzno vzpenjajo po tej poti, hkrati pa je nastalo zavidljivo število zanimivih umetniških del.

Izbira tehnike je prosta. Format podlage je maksimalno 150 centimetrov krat 150 centimetrov. Nagrajena dela ostanejo organizatorju oz. sponzorju, izbrana likovna dela bodo ustvarjalci po končani razstavi lahko prevzeli.

Udeleženci bodo razdeljeni v kategoriji mladih do 12. leta in od 12. in 18. leta ter v kategorijo odraslih. Vsa nastala likovna dela bo ocenila mednarodna strokovna žirija v sestavi Nives Marvin (Slovenija), Eugen Borkovsky (Hrvaška), Stefan Turk (Italija) in Lorella Limoncin Toth (Hrvaška).

Prijavnina za odrasle znaša šest evrov. Prva nagrada v kategoriji odraslih znaša 600 evrov bruto, organizatorji pa so pripravili še odkupne nagrade v vrednosti 500 oziroma 250 evrov bruto, nagrado v obliki samostojne razstave v galeriji Fonticus v Grožnjanu ter bogate praktične nagrade.