Svet 15.6.2015 5:00

Orkester milanske Scale v prihodnji sezoni na veliko evropsko turnejo

Milano, 15. junija - Filharmonični orkester znamenite milanske operne hiše Scala v sezoni 2015/16 načrtuje veliko evropsko turnejo. V sklopu turneje bodo filharmoniki izvedli deset koncertov pod taktirko svetovno poznanih dirigentov. Med drugim bodo 22. avgusta nastopili na salzburškem poletnem festivalu, piše avstrijska tiskovna agencija APA.

Ljubljana, Cankarjev dom. Filharmonični koncert. Foto: Domen Grögl/STA

Ljubljana, Cankarjev dom.
Filharmonični koncert.
Foto: Domen Grögl/STA

Koncert na salzburškem festivalu bo po letu 1999, ko so filharmoniki nastopili pod dirigentsko taktirko Riccarda Muttija, prvi nastop filharmoničnega orkestra Scale v Salzburgu.

Za september in oktober sta načrtovana koncerta na Dunaju in v Linzu, glasbenike bo dirigentsko vodil glasbeni direktor Scale Riccardo Chailly. V sklopu turneje bo orkester nastopil še v Nemčiji in Luksemburgu. Na koncertih, ki bodo aprila prihodnje leto v Budimpešti, Pragi in Oviedu, bo orkestru dirigiral Myung-Whun Chung.

"Orkester milanske skale je vedno bolj prisoten na velikih mednarodnih festivalih. Od leta 2018 načrtujemo že v januarju po osem koncertov v tujini," je dejal Chailly, ki bo v Milanu novo sezono z orkestrom odprl s koncertom 9. novembra.