Slovenija 15.6.2015 5:00

Zapuščina skupine Abba bo nocoj zaživela na odru Križank

Ljubljana, 15. junija - V ljubljanskih Križankah bo nocoj premiera uspešnega muzikala Mamma Mia! v režiji Juga Radivojevića. Muzikal, ki oživlja zapuščino švedske skupine Abba, po besedah režiserja govori o tem, da se sanje uresničijo ne glede na to, koliko dvomimo o njih. Vstopnice za premiero in junijske ponovitve so razprodane, na voljo so še za avgustovske ponovitve.

Ljubljana. Križanke. Foto: Stanko Gruden/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Križanke.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

V romantičnem ambientu ljubljanskih Križank bodo gledalce s svojimi glasovi očarale udarne Dinamitke, ki jih sestavljajo Alenka Godec, Simona Vodopivec Franko in Damjana Golavšek, medtem ko bo solze v oči priklicala romantična poroka med Sophie, ki jo igra Lea Bartha, in Skyem, ki ga upodablja Matjaž Kumelj. Seveda pa ne bodo manjkali niti vsi trije mogoči očetje Bill, Sam in Harry, ki jih na odru upodabljajo Gojmir Lešnjak - Gojc, Uroš Smolej in Marjan Bunič, piše na spletni strani muzikala.

Muzikal Mamma Mia! si je od premiere leta 1999 na londonskem West Endu v več kot 40 državah in 170 mestih po vsem svetu ogledalo že več kot 54 milijonov gledalcev. Pravice za izvedbo muzikala na območju nekdanje Jugoslavije je pridobilo podjetje Prospot, ki ga vodi nekdaj uspešni smučar Jure Franko. Muzikal so že uprizorili v Beogradu, v teh dneh mu sledita Ljubljana in Zagreb.

Režijo je prevzel Jug Radivojević, kostumografijo Bojana Nikitović, scenografijo Aleksandar Denić in koreografijo Mojca Horvat. Za slovenski prevod 23 Abbinih pesmi, kot so Money, Money, Money, Chiquitita, Dancing Queen, Waterloo in The Winner Takes It All, je poskrbel Tomaž Domicelj. Glasbeno vodstvo je prevzel Patrik Greblo.

Junijska premiera in ponovitve muzikala so razprodane, vstopnice pa so še na voljo za avgustovske ponovitve v sklopu 63. Ljubljana festivala.