Slovenija 19.6.2015 0:30

V Ljubljani in Kopru danes Noč knjigarn

Ljubljana/Koper, 19. junija - V Ljubljani in v Kopru bo danes potekala Noč knjigarn. Pobudnik prireditve je Društvo slovenskih založnikov, ki si želi z omenjeno akcijo knjigarne obiskovalcem približati kot stičišča srečanj. Knjigarne v središču obeh mest bodo odprte do 22. ure, vsaka pa bo večer popestrila s predstavitvijo druge kulture.

Ljubljana, Kongresni trg. Knjige. Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, Kongresni trg.
Knjige.
Foto: Nebojša Tejić/STA

V Ljubljani bo Noč knjigarn letos potekala drugič. V knjigarni Mladinske knjige na Trubarjevi vabijo na predstavitev srbske kulture v sodelovanju s srbskim društvom Vidovdan. V knjigarni Konzorcij pripravljajo predstavitev ruske kulture v sodelovanju z vokalno skupino Ruski talisman in društvom etnične kulture Ritmi planeta.

Hiša sanjajočih knjig na Trubarjevi bo predstavila japonsko kulturo, napovedujejo japonske čaje, pravljice in drugo. Japonsko vzdušje bo tudi v knjigarni Zvezdica Zaspanka.

Knjigarna Felix na Čopovi bo predstavila ameriško kulturo, v katero bosta obiskovalce popeljala Gledališče Smejček s predstavo Indijanci v deželi miru in plesna skupina Colorado country line dance.

Celjska Mohorjeva družba na Nazorjevi vabi na večer z Alenko Rebula, knjigarna Beletrina na Novem trg 2 pa na predstavitev knjige Zgodovina obraza v prevodu Alfreda Leskovca, ki bo knjigo in avtorja na dogodku tudi predstavil.

V Kopru bo Noč knjigarn tokrat potekala prvič. V knjigarni Libris bo minila v znamenju francoske kulture. V sodelovanju s Kulturnim društvom Peter Martinc bodo Prešernov trg s knjigarno Libris spremenili v francosko kulturno stičišče.

Mladinska knjiga Dom knjige bo predstavila italijansko kulturo in knjigo Alfabetolandia s Katjo Dellore in Fulvio Grbac, Knjigarna DZS pa špansko kulturo v sodelovanju s KUD Luna flamenco.