Slovenija 27.6.2015 8:00

Z Noetovo barko v festival Mini poletje

Ljubljana, 27. junija - Z lutkovno predstavo Na Noetovi barki ob osmih v režiji Roberta Waltla, ki jo bodo ob 11. uri uprizorili na odru Mini teatra na Križevniški, se danes začenja že 17. mednarodni festival za otroke Mini poletje. Odprtje festivala bo sovpadalo s 3. dnevom križevniškega soseda, zato v Mini teatru za danes napovedujejo pestro dogajanje.

Tako bodo med drugim od 10. ure potekale ustvarjalnice KUD-a Sredina, z lego kockami se bo mogoče igrati v delavnicah trgovine Rega Kvak, pri mojstru tiskarju iz tipoRenesansa pa bo mogoče izvedeti, kako se je tiskalo nekoč. Zavod za kiparstvo pripravlja predstavitev žganja keramike v peči na drva in vodstvo po razstavi Visoki ogenj - keramika žgana v peči na drva, v Mestnem muzeju pa bodo obiskovalce popeljali na brezplačen družinski obisk nove razstave Voda.

Po premoru se bo dogajanje nadaljevalo ob 18. uri, ko bodo na zunanjem odru uprizorili najnovejšo lutkovno predstavo Mini teatra Jurček in trije razbojniki prav tako v Waltlovi režiji. Pred tem bo ob 17.30 slikarka Aleksandra Atanasovski v atriju Križevniške 2 razstavila svoje prstane.

V večernem delu si bo ob 20. uri v dvorani Mini teatra mogoče ogledati še zadnjo ponovitev predstave v sezoni - #pornographie v režiji Alena Prošića, glasbenica in vizualna umetnica Neca Falk pa bo od 20. ure dalje na ogled postavila nekaj svojih del iz zadnjega obdobja. Večer se bo nadaljeval z druženjem na ulici in DJ programom Radia Terminal.

Festival Mini poletje, ki ga pripravlja Mini teater, bo sicer do 6. septembra potekal na obeh lokacijah Mini teatra - na Križevniški ter na Ljubljanskem gradu. Poleg predstav bo ponudil tudi ustvarjalne delavnice, so sporočili iz Mini tetra.