Slovenija 9.7.2015 12:24

Projekt Ghostwriter v MoTA Pointu

Ljubljana, 9. julija - V MoTA Pointu na Gosposvetski bodo nocoj odprli razstavo Projekt Ghostwriter, pri kateri je sodelovalo 32 umetnikov. Projekt Ghostwriter je skupinska umetniška akcija, njen namen pa je ponuditi svež pogled na stare knjige ter raziskovati nove načine pisave in branja. Odprtju razstave sledi koncert gangsta geisha pop solistke Napravi mi dete.

V Muzeju tranzitorne umetnosti - MoTA so razstavo pripravili v sodelovanju z berlinskim kuratorskim kolektivom Greta Rustt, ki je začetnik projekta Ghostwriter.

Tuji umetniki, ki ustvarjajo v Berlinu, in njihovo slovenski kolegi so antikvarne knjige popisali z nevidnimi pisali - UV flomastri, katere sled je vidna zgolj pod UV lučjo. Na razstavi si bo moč ogledati knjige, nato pa jih bo kolektiv vrnil v antikvariate oziroma v obtok. Dokumentacija intervencij bo nato na ogled le še na spletni strani projekta.

Od slovenskih umetnikov so svoje sledi na knjigah pustili Kaja Avberšek, Mina Fina, člani paraliterarne organizacije I.D.I.O.T, Kukla Kesherović, Nejc Korenič, Eva Lucija Kozak, Izar Lunaček, Arjan Pregl, Špela Škulj, Mia Špindler, Neja Tomšič in Barbara Tomšič.

Kesherovićeva bo po odprtju razstave izvedla zadnji solo nastop kot Napravi mi dete, saj se septembra obeta širitev projekta v novo zasedbo.