Svet 10.7.2015 6:00

Improvizacijsko gledališče IGLU na festivalu v Wiesbadnu

Wiesbaden, 10. julija - Ustanovitelji kulturnega društva IGLU - Improvizacijsko gledališče Ljubljana Juš Milčinski, Peter Frankl in Vid Sodnik se bodo danes in v soboto mudili na 12. festivalu Impro-theater Sommer v nemškem Wiesbadnu. Fantje se bodo danes pomerili v gledaliških športih, v soboto pa bodo predstavili svojo improvizacijsko predstavo Trije obrazi.

Ljubljana. Improvizator in organizator projekta impro liga Juš Miličinski. Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana.
Improvizator in organizator projekta impro liga Juš Miličinski.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Celomesečni festival Impro-theater Sommer organizira gledališka skupina Für Garderobe keine Haftung (FGKH). Poteka na hribu Neroberg, na katerem se ene predstave lahko udeleži tudi do 2000 ljudi.

Program festivala je pretežno nemški, organizatorji pa so lani prvič v goste povabili tuje gledališčnike, londonsko skupino The School of Night. Letos je improvizacijsko gledališče IGLU ena od dveh tujih gostujočih skupin, je sporočil Frankl.

Člani skupine IGLU se bodo danes s skupino FGKH pomerili v gledaliških športih (Theatresports). V soboto bodo predstavili projekt Trije obrazi, s katerim so že gostovali v Nemčiji, Belgiji, Franciji in na Nizozemskem.

Celovečerna improvizacijska predstava Trije obrazi tematizira večplastnost ene osebe. Ob premieri v Menzi pri koritu so o predstavi zapisali: "V dirki skozi življenje nas družba uči biti lep, prijazen in ustrezen. Ideal popolnosti me prisili, da se večkrat vprašam, kako name gledajo drugi in kaj sem jaz v družbi. V petih družbah imam pet obrazov in vsi obrazi so prav enako jaz."