Svet 11.7.2015 5:30

Brionsko gledališče Ulysses vstopa v 15. sezono

Zagreb, 11. julija - Gledališče Ulysses bo z večernim koncertom na Brionih vstopilo v 15. sezono. Koncert bo posvečen obletnici delovanja znanega poletnega brionskega teatra. Nastopili bodo številni glasbeniki in igralci, ki so sodelovali z Ulyssesom. Do 22. avgusta bodo na Brionih ponudili pester gledališki in glasbeni program s tremi gledališkimi premierami.

Srbija, Beograd. Kitarist Vlatko Stefanovski. Foto: Tanjug/STA Arhiv STA

Srbija, Beograd.
Kitarist Vlatko Stefanovski.
Foto: Tanjug/STA
Arhiv STA

Na koncertu ob 15. obletnici gledališča Ulysses bodo med drugimi nastopili Vlatko Stefanovski, Josipa Lisac, Darko Rundek in Damir Urban.

V 15. sezoni napovedujejo tri gledališke premiere: Pečat avtorja Borne Vujčića v režiji Lee Anastazije Flegar, Gogoljev Dnevnik nekega norca v režiji Marjana Nećaka in Sofoklejevo Antigono v režiji Lenke Udovički.

Tudi predstava Pečat je hommage 15-letnici Ulyssesa in deseti obletnici smrti Borislava Vujčića, ki je z Radom Šerbedžijo ustanovil Ulysses.

Napovedane so tudi nekatere izmed uspešnic Ulyssesa, kot je Shakespearov Kralj Lear, ki ga je režiserka Udovički postavila leta 2001. Na sporedu bo tudi Pijana noč Miroslava Krleže, ki jo je prav tako režirala Udovički.

Konec julija bo na sporedu koncert klasične glasbe, na katerem bo mogoče prisluhniti delom Dmitrija Šostakoviča, Zoltana Kodalyja in Borisa Papandopula. Ob zvokih komorne godalne glasbe bo Šerbedžija recitiral pesmi Jamesa Joycea, ki so bile objavljene v Trstu leta 1907.

Med glasbenimi izvajalci bo nastopila pevka Amira Medunjanin iz BiH, ki je že lani navdušila brionsko občinstvo. Obeta se še koncert rockovske skupine Urban&4 z Reke.

V četrtek so na novinarski konferenci v Pulju predstavili monografijo o 15 letih delovanja Ulyssesa.