Svet 13.7.2015 5:30

Julio Iglesias novi album posvetil Mehiki

New York, 13. julija - Priljubljeni španski glasbenik Julio Iglesias je napovedal, da bo 18. septembra izdal nov album s skladbami, ki jih je navdahnila Mehika. Album Mexico - Julio Iglesias bo kot prva napovedala skladba Fallaste Corazon, je pisala francoska tiskovna agencija AFP.

Mexico bo prvi Iglesiasov studijski izdelek po izidu albuma Romantic Classics iz leta 2006, na katerem je interpretiral priljubljene angleške skladbe, ter prvi album v španščini od izida albuma Divorcio iz leta 2003.

Iglesias je napovedal, da bo novi album vključeval 12 pesmi z mehiškim priokusom. Z njimi se želi pokloniti največjim mehiškim glasbenikom, ki so, generacija za generacijo, "zapolnili naša življenja z ljubeznijo, nostalgijo in spomini".

"Mehika je država, ki mi je zelo draga. Poznam jo, kot bi bila moja rodna dežela, in jo bom vselej nosil v srcu," je izjavil pevec.

Iglesias z več kot 300 milijoni prodanih albumov velja za najbolje prodajanega izvajalca latinskih korenin. Zanimivo je, da ima pevec veliko oboževalcev v Aziji. Nedavno je prestal lažjo operacijo hrbtenice, uspešno pa se že leta bori proti špekulacijam, da se od odrov poslavlja. Lani je nastopil v Bolgariji, Romuniji, Rusiji, Turčiji in na Portugalskem.