Slovenija 29.7.2015 18:18

Kreslin odpovedal petkov nastop na Schengenfestu

Vinica, 29. julija - Vlado Kreslin je odpovedal koncert na festivalu Schengenfest, na katerem naj bi v petek nastopil z zasedbo Mali bogovi. Kreslin je nastop odpovedal, ker so organizatorji kršili dogovor, ki ga je z njimi sklenil zaradi dolgega čakanja na plačilo za lanski nastop, je pojasnil na svojem Facebook profilu. Organizatorji obtožbe zavračajo.

Krško. Glasbenik Vlado Kreslin. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Krško.
Glasbenik Vlado Kreslin.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

"Na tem festivalu sem v isti zasedbi nastopil tudi lani in dogovorjeno plačilo prejel z enoletno zamudo - minuli četrtek, za kar je bilo vloženih veliko naporov, posredovanj in potrpežljivosti kot tudi stroškov," je zapisal Kreslin in dodal: "V izogib ponovitvi podobne situacije je bil z organizatorjem sklenjen dogovor, ki pa ga le ta ponovno krši."

Zaradi kršenja dogovora ter hkratne nedosegljivosti in neodzivnosti organizatorja je nastop odpovedan, piše Kreslin, ki se zaveda pomena festivala za slovensko glasbeno sceno. Kot poudarja, so se trudili pomagati organizatorjem pri izvedbi tako lanskega kot letošnjega festivala, a so bili "žal očitno preveč naivni". Za nastalo neljubo situacijo se Kreslin in člani zasedbe Mali bogovi vsem oboževalcem opravičujejo.

Kot so organizatorji povedali za STA, Kreslinovo odločitev obžalujejo, saj meče temno senco na pravkar odprt festival. Obenem so pojasnili, da je želel Kreslin plačilo za nastop že v ponedeljek, sami pa so mu ga bili pripravljeni izplačati v petek. Kot so še poudarili, jim festival predstavlja velik finančni zalogaj, zato lahko tu in tam prihaja tudi do zakasnitev plačila.

Vendar pri Založbi Kreslin zatrjujejo, da jim organizatorji festivala niso ponudili odloga plačila, ali jih prosili, da honorar poravnajo štiri dni kasneje, v četrtek. Če bi, bi na to verjetno pristali, saj jim ni v interesu, da Kreslin ne nastopi na festivalu, ki oglašuje njegov nastop, je v imenu založbe zapisala Eva Strmljan Kreslin.

Letošnji Schengenfest, ki se je začel danes, bo do sobote gostil številna imena slovenske in tuje glasbene scene. Festival velja za eno največjih glasbenih prireditev v Sloveniji, ki vsako leto pritegne približno 20.000 obiskovalcev.