Slovenija 31.7.2015 9:49

Trnfest tudi letos bo!

Ljubljana, 31. julija - Festival Trnfest bo tudi letos polnil ploščad na Karunovi, so potrdili organizatorji iz KUD France Prešeren. Kljub težavam, ki še vedno pestijo organizatorje, bo festival, zahvaljujoč velikim entuziastom in nesebičnim nastopajočim, ki se bodo odrekli honorarjem, potekal od 5. do 29. avgusta. Zadnji trije dnevi bodo rezervirani za Emonsko promenado.

Ljubljana. Prizorišče prireditve Trnfest na ploščadi KUD France Prešeren. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Prizorišče prireditve Trnfest na ploščadi KUD France Prešeren.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Program za sredino odprtje trenutno še ni potrjen, so pa znani že nekateri ostali nastopajoči. Organizatorji sporočajo, da bo celovit program znan v kratkem. Med glasbenimi skupinami bodo nastopili Dreamwalk, The Ghena, Kontrabant in Dolly Bad. V nedeljo, 9. avgusta, bo potekal Impromaraton, impro večer pa bo na sporedu 22. avgusta.

Na Trnfest prihaja tudi gledališče klovnov s predstavo Končica v izvedbi Kud Ljud in Zavoda Bufeto, Brane Potočan bo pripravil gibalno predstavo, festival pa bo 26. avgusta sklenil stand up nastop Vida Valiča. Vsi dogodki Trnfesta bodo potekali na dvorišču, po 22. uri pa v prostorih KUD France Prešeren Trnovo.

Dogajanje bo v zadnjem tednu na dvorišču med 27. in 29. avgustom tradicionalno dopolnila Emonska promenada, sestrski festival, namenjen družinam. Tudi v sklopu Trnfesta bo nekaj dogodkov za najmlajše - predstava Rdeča kapica v izvedbi lutkovnega gledališča FRU-FRU ter cirkus za otroke.

Na finančne težave, s katerimi se zaradi preteklih dolgov spopada KUD France Prešeren, so organizatorji Trnfesta prvič javno opozorili pred dvema letoma, ko so 22. izdajo festivala poimenovali Zadnji Trnfest?. Lani so festival kljub vsemu organizirali, a so vanj, namesto okoli 120.000 evrov, kolikor so vložili v predhodne izdaje, vložili okoli 30.000 evrov. Stroške jim je uspelo močno znižati predvsem zato, ker so se nastopajoči odpovedali honorarjem.