Svet 1.8.2015 5:00

Jennifer Lawrence in Richard Linklater skupaj pri Projektu Rosie

Los Angeles, 1. avgusta - Hollywoodska igralka Jennifer Lawrence in režiser Richard Linklater bosta združila moči v filmu Projekt Rosie. Film bo nastal po istoimenskem romanu avstralskega pisatelja Graemeja Simsiona o genialnem profesorju genetike Donu Tilmanu, čigar urejeno življenje se obrne na glavo, ko se s pomočjo znanstvenega vprašalnika odloči poiskati ženo.

ZDA, Los Angeles. Igralka Jennifer Lawrence. Foto: Xinhua/STA Arhiv STA

ZDA, Los Angeles.
Igralka Jennifer Lawrence.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv STA

Roman Projekt Rosie, ki je lani izšel tudi v slovenskem prevodu pri založbi Mladinska knjiga, pripoveduje o 39-letnem Donu. Ta je samski, inteligenten in v formi in bi po logiki moral privlačiti najrazličnejše skupine žensk, vendar temu ni tako. Ima namreč aspergerjev sindrom, blažjo obliko avtizma, vendar se tega ne zaveda.

Ko se odloči, da je čas za poroko, k temu projektu pristopi znanstveno. Da bi lažje našel pravo partnerko, sestavi večstranski vprašalnik. Večino žensk lahko izloči v manj kakor 40 sekundah. Potem pa se pojavi Rosie, ki bi sicer pogrnila že pri prvem vprašanju, vendar Donu pridejo na misel trije razlogi, zaradi katerih bi se moral z njo znova dobiti, so vsebino knjige povzeli pri založbi.

Film bo posnel filmski studio Sony, kdo bo prevzel glavno moško vlogo, po pisanju nemške tiskovne agencije dpa še ni znano.