Svet 6.8.2015 6:00

Peter Berg bo režiral enega od filmov o bombnem napadu na bostonskem maratonu

Los Angeles, 6. avgusta - Ameriški filmski ustvarjalec Peter Berg, znan po režijah filmov, kot sta Bojna ladja in Edini preživeli, se bo lotil režije filma o bombnem napadu na maratonce v Bostonu leta 2013. V glavni vlogi filma Patriots' Day bo najverjetneje nastopil Jake Gyllenhaal. Film bo le eden izmed treh, ki jih bodo posneli o maratonski tragediji.

Film Patriots' Day bo v ospredje postavil zgodbo bostonskega policijskega komisarja Eda Davisa, ki je vodil kriminalistično preiskavo eksplozij bomb na cilju bostonskega maratona.

Poleg Davisovega poročila naj bi se film poslužil tudi drugih virov, med drugim tudi gradiva iz ameriške televizijske oddaje 60 Minutes.

Scenarij za film bo spisal Matt Charman, za eno glavnih vlog pa naj bi se po pisanju britanskega časnika The Guardian zanimala Mark Wahlberg, ki je nastopila že v Bergovem filmu Edini preživeli.

Patriots' Day je eden izmed filmov, ki bodo tvorili trilogijo o tragičnem napadu na maratonce. Gyllenhaal se dogovarja tudi za vlogo v filmu Davida Gordona Green Stronger, ki bo predstavil tragedijo preživelega tekača Jeffa Baumana, ki je v napadu izgubil obe nogi. Tretji film Boston Strong pa bo režiral Daniel Espinosa.

Bostonski maraton, na katerem so 15. aprila 2013 v bombnem atentatu umrle tri osebe, 170 pa jih je bilo ranjenih, velja za najstarejše tovrstno tekmovanje na svetu.