Slovenija 10.8.2015 6:50

Tobačna do nedelje v znamenju festivala Urbano dejanje

Ljubljana, 10. avgusta - Območje Tobačne bo danes za teden dni zavzel prvi ljubljanski festival urbane kulture Urbano dejanje. Vrata na festivalski vrt bo odprl že ob 10. uri, pestro dogajanje pa se obeta popoldne in zvečer, ko bodo med drugim nastopili jazz glasbeniki Ratko Zjaca, Vid Jamnik, Robert Jukič in Ratko Divjak.

Ljubljana. Tobačna mesto. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Tobačna mesto.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Do 16. avgusta bodo organizatorji predstavili urbane subkulture Ljubljane in njihovo glasbo, poleg jazza še rock, hiphop in elektroniko.

Vsi festivalski dnevi se bodo začeli popoldne z različnimi umetniškimi in športnimi dejavnostmi, obiskovalcem bosta med drugim na voljo sejem mladih ustvarjalcev in bolšji sejem, pripravili pa bodo tudi delavnice, na katerih se bodo lahko udeleženci spoznali z grafitarstvom, delom didžejev in rolkanjem. Ogledati si bo mogoče nekaj odltimerjev in se seznaniti z delom tetovatorja in brivca.

Zvečer bo na vrtu kluba ZOO sledil nastop glasbenikov, po polnoči pa se bo dogajanje preselilo v notranjost. Na festivalski oder bodo stopili priznani glasbeniki, med njimi skupini Muff in Elvis Jackson, hrvaški raper General Woo, Severa in Gal Gjurin kot tudi didžeji.

Popoldansko dogajanje festivala bo brezplačno, za obisk večernih koncertov pa bo treba odšteti po tri evre oziroma 15 evrov za celotedensko vstopnico.