Svet 12.8.2015 5:00

Seattlske glasbene legende skupaj v dobrodelnosti

Seattle, 12. avgusta - Nekateri od vodilnih glasbenikov s seattlske glasbene scene, med njimi nekdanja člana skupin Pearl Jam in Guns N' Roses, se bodo združili za koncert v podporo lokalni radijski postaji KEXP. Radijska postaja, ki je služila za odskočno desko tudi Nirvani, bi rada v središču Seattla zgradila nove prostore.

Hrvaška. Koncert skupine Guns 'n Roses. Foto: Hina/STA Arhiv Hina STA

Hrvaška.
Koncert skupine Guns 'n Roses.
Foto: Hina/STA
Arhiv Hina STA

Radijska postaja KEXP se po več kot 40 letih želi širiti in se še bolj odpreti za javnost. Novi prostori bi občinstvu omogočali spremljanje koncertov v radijskem studiu, na splošno bi lahko bilo več dogodkov v živo, v večjih prostorih pa bi organizirali tudi različne delavnice in tečaje, omogočili glasbenikom prostor za ustvarjanje ter povečali radijski arhiv, piše na spletni strani radia.

Superskupino, ki bo 23. avgusta nastopila z namenom zbiranja sredstev za selitev radia, bodo sestavljali kitarist Pearl Jamov Mike McCready, nekdanji basist Guns N' Roses Duff McKagan ter bobnar zasedbe Screaming Trees Barrett Martin. Mesto frontmana bo prevzel pevec zasedbe Mudhoney Mark Arm, izvajali pa bodo priredbe skladb legendarnih Iggy and the Stooges.