Slovenija 15.8.2015 9:05

V Črnomlju festival glasbe, komedije in otroškega rajanja

Črnomelj, 15. avgusta - V Črnomlju se bo drevi začel 8. kulturni festival Črnfest 2015, ki bo z več prireditvami tedensko do 29. avgusta v glavnini potekal v atriju tamkajšnjega gradu. Prireditelji so ga podnaslovili Festival dobre glasbe, stand-upa, smeha in otroškega rajanja in mu dodali geslo Dobro za vse. Vstopnina bo prilagojena študentskim žepom.

Predsednik Kluba belokranjskih študentov Kristian Asani je za STA povedal, da je festival lani obiskalo skupaj približno 4000 ljudi, podoben obisk pa pričakujejo tudi letos.

Po podatkih prirediteljev bo Črnfest 2015, ki prinaša široko paleto najrazličnejših prireditev, med katerimi naj bi vsakdo našel nekaj za svoj okus, med drugim gostil znane glasbenike in humoriste.

Med osrednjimi gosti bodo skupine in posamezni izvajalci, med njimi Tabu, Psihomodo Pop, Rambo Amadeus in Boštjan Gorenc - Pižama.

Poleg zabave bo Črnfest prizorišče številnih ustvarjalnih delavnic, na festivalu bodo postregli tudi z belokranjskimi jedmi in tamkajšnjim vinom.

Ob gostujočih se bodo v Črnomlju predstavile tudi domače glasbene skupine, katerim so namenili tradicionalni festivalski Belokranjski večer.

Črnfest organizirajo Klub belokranjskih študentov, Mladinski center Bit, Mladinski kulturni klub Bele krajine in črnomaljska občina.