Svet 16.8.2015 5:00

Mando Diao in Nouvelle vague za zagon glasbenega programa Špancirfesta

Zagreb, 16. avgusta - V Varaždinu se bo 21. avgusta začel 17. Špancirfest, ki bo v desetih dneh postregel z bogatim programom pouličnih in gledaliških predstav ter glasbenih dogodkov. Glasbeni program bo v starem baročnem mestu potekal na treh odrih. Uvedla ga bosta koncerta švedske zasedbe Mando Diao in francoskih Nouvelle vague.

Kitajska, Peking. Francoska glasbena zasedba Nouvelle vague. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

Kitajska, Peking.
Francoska glasbena zasedba Nouvelle vague.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Na odru Stari grad se bodo do 30. avgusta zvrstili svetovno priznani glasbeniki in uveljavljeni regionalni izvajalci, kot so Gogol Bordello, Parov Stelar, Dubioza kolektiv, Bajaga & Instruktori, Edo Maajka in S.A.R.S..

Na Stančićevem trgu bodo na brezplačnih koncertih med drugimi nastopili Rachid Taha, Pankrti, Rambo Amades in Džambo Aguševi Orchestra. Oder na novi festivalski lokaciji, vili Bedeković, bo namenjen Maksimu Mrvici, Darku Rundeku, Massimu, Matiji Dediću, Vlatku Stefanovskem, Miroslavu Tadiću, Josipi Lisac in Amiri Medunjanin.

Organizatorji napovedujejo, da bo ulični program letošnjega festivala verjetno najbolj atraktiven doslej, ker so vanj vključili izvrstna imena iz svetovne poulične scene. Med drugimi bosta nastopili akrobatski skupini Transe Express in Circo Pitanga ter ulični glasbeniki Orkesta Mendoza.

Med osrednjimi dogodki bodo tudi gledališke predstave, predvsem komedije. Poleg hrvaških izvajalcev se bo na festivalu predstavil tudi priljubljeni sarajevski igralec Zijah A. Sokolović, ki slovi po zabavnih monodramah.

Ena od novosti na Špancirfestu bo Vinsko mesto, ki bo zaživelo na dvorišču baročne palače Sermage v starem mestnem jedru. V Vinskem mestu so bodo ob raznolikem programu predstavili vrhunski hrvaški vinarji.