Svet 15.8.2015 5:30

Konec avgusta bo Dunaj rajal v ritmih klubske glasbe

Dunaj, 15. avgusta - Na Dunaju bo med 28. in 30. avgustom potekal 4. Vienna Summerbreak Festival, ki bo v 60 dunajskih klubih s skoraj 400 sodelujočimi DJ poskrbel za vibrirajočo mešanico kulture, glasbe in zabave. Odmevno bo sobotno dogajanje, ki ga bo zaznamovala parada ponosa. Tej bo sledil poulični festival, vrhunec festivala pa bo zabava v klubu Prater Dome.

V petek se bodo ljubitelji klubske glasbe na festival lahko odpravili s posebno vozovnico za javni prevoz Nightride DJ Bim. Ta bo omogočila brezplačni prevoz do vseh 60 klubov, ki jih bo zaznamovalo festivalsko dogajanje. Že v petek bo plesne ritme diktiralo več kot 100 DJ-jev.

Sobotno popoldne bo namenjeno sprejemanju drugačnosti na paradi ponosa, v sklopu katere bo 12 z glasbo opremljenih tovornjakov zasedlo cesto Ringstrasse. Temu sledi Streetfestival, ki bo na trgu pred dunajsko mestno hišo postregel z velikimi imeni z elektronske in plesne scene. Sledil bo osrednji festivalski dogodek v priljubljenem dunajskem nočnem klubu Prater Dome.

Vienna Summerbreak Festival je v prvi vrsti namenjen mladim, željnim zabave. Z festivalsko vstopnico bodo organizatorji omogočili vstop v nekatere muzeje v dunajski Muzejski četrti, so sporočili iz agencije za stike z mestom Dunaj Compress.