Svet 17.8.2015 6:00

Nova knjiga iz serije Georgea R. R. Martina z grenko-sladkim koncem

London, 17. avgusta - Avtor serije zbirke Pesem ledu in ognja George R. R. Martin je napovedal, da se nova, šesta knjiga iz serije, ki jo je uvedlo delo Igra prestolov, ne bo sklenila z grozljivo apokalipso. Konec bo po njegovih besedah grenko-sladek, je poročal britanski The Guardian.

Martin trenutno zaključuje šesto knjigo iz serije, z naslovom The Winds of Winter (Zimski vetrovi). Martin je o koncu knjige spregovoril za ameriški časnik Observer. Kritik Sean T. Collins ga je vprašal, ali bo na koncu dela vse izgubljeno v nekakšni grozljivi apokalipsi, Martin pa je to zanikal.

Povedal je, da je znano, kako močno je nanj vplival Tolkien. Še posebej mu je všeč konec Gospodarja prstanov: "Zaključi se z zmago. A ta zmaga je grenko-sladka."

George R. R. Martin je prvo knjigo iz serije Pesem ledu in ognja z naslovom Igra prestolov izdal leta 1996. Delo je dobilo še štiri nadaljevanja, zdaj prihaja šesti del. Avtor je napovedal, da bo serijo sestavljalo sedem knjig. Po seriji Pesem ledu in ognja HBO snema priljubljeno televizijsko nadaljevanko Igra prestolov.