Slovenija 4.9.2015 15:11

Manca in Benjamin Izmajlov z opero po slovenskih gradovih

Šmartno pri Litiji, 4. septembra - Manca in Benjamin Izmajlov se podajata na romantično koncertno turneje po slovenskih gradovih, ki sta jo poimenovala Opera pod zvezdami. Na turneji se jima bosta pridružila ruska umetnika, sopranistka Elizaveta Borodina in pianist Nikolaj Ovchinnikov. Prvi koncert s programom znanih opernih del bosta izvedla danes na Gradu Bogenšperk.

Zakonca Izmajlov in mlada ruska umetnika bodo poslušalce v sklopu turneje po slovenskih gradovih razvajali z znamenitimi arijami in dueti iz oper in operet, virtuoznimi skladbami za violino ter klavir in večnimi svetovnimi romancami.

Na sporedu bodo znana dela opernih ustvarjalcev Georga Friedricha Händla, Wolfganga Amadeusa Mozarta, Nicoloja Paganinija, Camilla Saint-Saensa, Georgesa Bizeta, Petra Iljiča Čajkovskega, Antonina Dvoržaka, Jacquesa Offenbacha, Leonarda Bernsteina in drugih.

Turnejo bo uvedel koncert na Gradu Bogenšperk v Šmartnu pri Litiji, sledili bodo nastopi na Gradu Brežice (5. september), Gradu Turjak (6. september) in Gradu Murska Sobota (10. september). Sklepno dejanje turneje bo 11. septembra na Gradu Slovenska Bistrica.

Mezzosopranistka Manca Izmajlova ter violinist, dirigent in skladatelj Benjamin Izmajlov sta stara znanca evropskih odrov. Slovensko občinstvo ju pozna po projektih Slovanska duša in Slovensko srce ter večletni turneji po Sloveniji 100 srčnih koncertov. Najbolj domače pa se umetnika, ki pogosto nastopata tudi v Moskovski filharmoniji, počutita prav v klasični glasbi.