Svet 9.9.2015 5:00

Na berlinskem umetnostnem tednu letos več kot 50 razstav

Berlin, 9. septembra - Berlinski umetnostni teden, ki bo v nemški prestolnici potekal od 15. do 20. septembra, bo letos ponudil več kot 50 razstav. V svoji četrti izdaji bo predstavil nekatere najpomembnejše sodobne umetnike. Na prireditvi, ki v mesto pritegne številne zbiratelje in ljubitelje umetnosti, organizatorji pričakujejo 80.000 obiskovalcev.

Nemčija, Berlin. Središče Berlina, prebivalci. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Nemčija, Berlin.
Središče Berlina, prebivalci.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Kot je po pisanju nemške tiskovne agencije dpa na predstavitvi programa letošnje izdaje dejal državni sekretar za kulturo Tim Renner, bo mesto skozi Berlinski umetnostni teden zažarelo v vsej svoji raznolikosti.

Med razstavami organizatorji napovedujejo razstavo ameriške fotografinje Cindy Sherman, poljske umetnice Alicije Kwade in ameriškega umetnika performansa Paula McCarthyja.

V organizaciji umetnostnega tedna je letos moči združilo več kot 40 partnerjev - javni muzeji, umetnostni sejem ABC, prvič pa so k projektu pristopili tudi zasebni zbiratelji, ki bodo na sejmu omogočili vpogled v svoje zbirke.

Nacionalna galerija, Berlinske galerije, Kunstwerke Berlin in razstavišče Kunsthalle Nemške banke pa so moči združili v skupnem projektu na temo Prostor mesta, še piše dpa.