Slovenija 20.9.2015 5:00

V Velenju se začenja 26. Pikin festival

Velenje, 20. septembra - Ob Velenjskem jezeru se danes začenja 26. Pikin festival, ki bo potekal do 26. septembra. Tema največjega otroškega festivala v Sloveniji je tokrat Krog letnih časov, na njem pa bo potekalo več kot 100 ustvarjalnih delavnic. Letošnja Pikina ambasadorka je Katarina Čas, so sporočili s Festivala Velenje.

Velenje. Pikin festival, Pika Nogavička, otroci. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Velenje.
Pikin festival, Pika Nogavička, otroci.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Na festivalu bodo odprli tudi več razstav, zvrstilo se bo 40 igranih, glasbenih in plesnih predstav, več kot 20 koncertov in drugih glasbenih nastopov, več športnih dogodkov, znanstvenih, tehničnih in naravoslovnih poskusov. Postavljeni bodo indijanski, taborniški in mednarodni kotiček.

V zeleni coni se bodo obiskovalci zbliževali z naravo, prišli bodo tudi gasilci, policisti in vojaki, ki bodo otroke spremljali na domišljijskih pustolovščinah in priklicali otroškega duha v odrasle na osrednjem prizorišču ob Velenjskem jezeru ter drugih lokacijah po mestu.

Letos bodo otroci raziskovali značilnosti, zakonitosti, darove in nauke štirih letnih časov, ki bodo Pikino deželo ob Velenjskem jezeru odeli v barve, zvoke in vonje. V ustvarjalnih delavnicah v veliki Pikini mestni hiši bodo odkrivali jesen in zimo, na otoku Taka-Tuka in v Gusarski trdnjavi pa jih bosta ogrela pomlad in poletje.

Na zaključni sobotni slovesnosti, kjer bodo podelili tudi najvišja festivalska priznanja, jih bo zabavala skupina Zmelkoow.