Slovenija 21.9.2015 10:51

Modrijanov Knjigokup 2015 za spodbujanje obiska knjigarn in nakupa knjig

Ljubljana, 21. septembra - V Modrijanovih knjigarnah se danes začenja enomesečna akcija Knjigokup 2015, s katero želijo pri založbi Modrijan spodbuditi obiskovanje knjigarn, branje in nakupovanje knjig. Knjigokup je tudi priložnost za druženje, za kar bodo poskrbele problemske diskusije. Zanimiva bo četrtkova, ko bodo v Ljubljani spregovorili o slovenskih knjigarnah.

Kot so zapisali pri Modrijanu, je glavni cilj akcije Knjigokup "privabiti čim več obiskovalcev in jih čim več spodbuditi k nakupu knjige - lahko tudi za evro ali dva, knjige zase, za partnerja, prijatelja, otroka ali pa za akcijo Poiščimo vašim knjigam nov dom".

V Modrijanovi knjigarni v Ljubljani se bodo v četrtek, 24. septembra, posvetili sedanjosti in prihodnosti slovenskih knjigarn. Gostje bodo med drugim spregovorili o tem, kakšne knjigarne so, koliko je takšnih, ki si naziv knjigarna sploh zaslužijo, zakaj je imelo nekoč pravo knjigarno tako rekoč vsako slovensko mesto z osnovno šolo ter čemu je svojo knjigarno v zadnjih dveh desetletjih odprlo in zaprlo več založb.

Četrtkove diskusije se bodo udeležili redni profesor na ljubljanski filozofski fakulteti ter vodja razvoja v Mladinski knjigi in direktor Cankarjeve založbe Miha Kovač, vodja koprske knjigarne Dom knjige Davorka Štefanec, lastnik založbe Miš Janez Miš ter direktor založbe Goga Mitja Ličen.

Sicer sklop diskusij v sredo uvaja "srečavanje" v Škofji Loki na temo Prostozidarstvo na Slovenskem. Diskusije bodo med drugim posvečene še literarnim prevodom, poti od rokopisa do izdaje knjige ter razliki med lahkotnem in zahtevnem leposlovju. Poklonili se bodo 120-letnici rojstva literarnega in gledališkega kritika Josipa Vidmarja ter gostili srbsko-kanadsko avtorico romana v stripu Očetnjava Nino Bunjevac. Knjigokup bo potekal do 17. oktobra.