Svet 24.9.2015 6:00

Benicio del Toro skrivnosten glede vloge v osmem delu Vojne zvezd

London, 24. septembra - Igralec Benicio del Toro je skrivnosten glede vloge, ki jo bo zasedel v osmem delu Vojna zvezd v režiji Riana Johnsona. Del Toro je sicer navdušen nad vlogo, a o njej iz vraževernosti ne želi povedati preveč. Šušlja se, da bo Del Toro v osmem delu vesoljske sage igral glavnega zlikovca. Film naj bi v kinematografe prišel maja 2017.

Francija, Cannes. Portoriški filmski igralec in producent Benicio Del Toro. Foto: Xinhua/STA

Francija, Cannes.
Portoriški filmski igralec in producent Benicio Del Toro.
Foto: Xinhua/STA

"Vem, da so oboževalci Vojne zvest zelo zagreti in tudi sam sem navdušen, da bom igral v tej veliki franšizi," je Del Toro povedal za britanski BBC in dodal: "Prebral sem scenarij in lahko vam povem le, da je zelo dober."

Igralec o vlogi v osmem delu Vojne zvezd ne želi povedati preveč: "Lika še nisem začel študirati. Ustvaril ga bom v sodelovanju z režiserjem in nerad govorim o zadevah, dokler niso narejene. Imam občutek, kot da bi nadnje poslal slab urok."

Del Toro je lani nastopil v vlogi Zbiralca v filmu Varuhi galaksije v režiji Jamesa Gunna, te dni pa se v Londonu mudi ob premieri njegovega najnovejšega filma Sicario režiserja Denisa Villeneuvea.

Decembra v kinematografe prihaja sedmi del Vojne zvezd, ki ima v originalu naslov Star Wars: The Force Awakens. Režira ga J.J. Abrams.