Svet 25.9.2015 5:30

Največji zaslužkar med raperji je Diddy

New York, 25. septembra - Forbesova lestvica največjih zaslužkarjev je pokazala, da je v minulem letu med raperji največ zaslužil Diddy. Glasbenik s pravim imenom Sean Combs, znan tudi kot Puff Daddy, dela na novem studijskem izdelku. Na vrh lestvice se je s 60 milijoni dolarjev zaslužka uvrstil z dobrimi poslovnimi odločitvami, med njimi s prodajo alkoholne pijače Ciroc.

Francija, Cannes. Ameriški glasbenik in podjetnik Sean Combs, bolj znan po umetniškem imenu P Diddy. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

Francija, Cannes.
Ameriški glasbenik in podjetnik Sean Combs, bolj znan po umetniškem imenu P Diddy.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Diddy v minulem letu ni izdal nove plošče, naznanil pa je, da ne počiva. Svoj zadnji studijski izdelek Last Train to Paris je izdal leta 2010. Glasbenik Gizzle je nedavno za spletno stran Rap-Up razkril, da se bo Diddyjev novi album navezoval na njegov prvenec No Way Out iz leta 1997.

Na drugem mestu lestvice se je znašel Jay Z, ki je v minulem letu zaslužil 56 milijonov ameriških dolarjev. K temu so pripomogli razprodani koncerti s turneje, na katero se je podal z ženo Beyonce, ter nekaj stranskih poslovnih projektov. Tretje mesto je zasedel Drake, ki je zaslužil 39,5 milijona dolarjev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.