Svet 26.10.2015 5:30

Album Disneyjevih glasbenih uspešnic tudi v italijanščini

Rim, 26. oktobra - Walt Disney Records od leta 2013 podpira izid Disneyjevih glasbenih uspešnic v različnih jezikih. Prva kompilacija We Love Disney je izšla v francoščini, lani ji je sledila različica z avstralskimi glasbeniki, konec oktobra pa bo izšla ameriška izdaja. Tej bo 20. novembra sledil izid Disneyjevih glasbenih uspešnic v italijanščini.

Italijanska tiskovna agencija Ansa je poročala, da bodo pri slovenskih zahodnih sosedih skladbe iz najuspešnejših Disneyjevih animiranih filmov izdali na dveh CD-jih. Pevka Carmen Consoli bo zapela pesem I sogni son desideri iz Pepelke, Karima uspešnico iz Ledenega kraljestva, ki je v italijanščini naslovljena All'alba sorgero, italijanski raper Clementino pa skladbo iz Aladina Un amico come me.

Ameriško različico kompilacije je produciral David Foster. Med glasbeniki, ki so pri njej sodelovali, so Jessie J, Gwen Stefani, Yuna in Ariana Grande. Odločili so se, da bodo uspešnice iz Disneyjevih animiranih filmov izdali v novi, sodobnejši preobleki. K sodelovanju so povabili pisano paleto glasbenikov, ki izvajajo country, rock, r'n'b ali pop.

Foster je povedal, da si je na album želel same izvrstne pevce. Kriteriji za sodelovanje pri projektu so bili izredno visoki, a so, kot je dejal, sodelujoči presegli pričakovanja. "Vokali na tem albumu so spektakularni," je zatrdil v izjavi za javnost.