Svet 27.10.2015 5:30

Bowie januarja z novim albumom

London, 27. oktobra - Legendarni britanski glasbenik David Bowie bo januarja prihodnje leto, na svoj 69. rojstni dan, izdal nov album z naslovom Blackstar. Singl z enakim imenom pa bo luč sveta ugledal že prihodnji mesec, Bowiejeve besede povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Hrvaška, Zagreb. Britanski glasbenik David Bowie. Foto: Hina/STA Arhiv Hina/STA

Hrvaška, Zagreb.
Britanski glasbenik David Bowie.
Foto: Hina/STA
Arhiv Hina/STA

Kot piše na Bowiejevi spletni strani, bo album na police prišel 8. januarja, singl pa naj bi bil na voljo 20. novembra.

Album, ki bo na police prišel tri leta po The Next Day, je že več kot 20. plošča v karieri pionirja glam rocka, ki se po glasbenih odrih sprehaja že več kot štiri desetletja.

Oseminšestdesetletni glasbenik je nedavno napovedal vrsto novih projektov, med drugim je spisal glasbo za francosko-britansko televizijsko serijo, poleg tega pa še glasbo za igro Lazarus, ki jo bodo novembra premierno zaigrali v New Yorku. Igro je navdihnil znanstvenofantastični roman The Man Who Fell to Earth (Mož, ki je padel na zemljo).

David Bowie, ki živi v ZDA, se je leta 1947 rodil v Londonu kot David Robert Jones. Umetniško ime si je nadel leta 1965. V zgodovino pop glasbe se je zapisal kot človek tisočerih obrazov, umetniških imen in glasbenih slogov - od glam rocka, belskega soula do elektronske glasbe. Nastopil je tudi v več filmih in televizijskih produkcijah.