Svet 27.10.2015 6:00

Novi film o King Kongu bodo snemali v Avstraliji

Brisbane, 27. oktobra - Le nekaj dni po novici, da bodo v deželi tam spodaj snemali blockbusterja Thor in Alien, so avstralske oblasti sporočile, da bodo pri njih snemali tudi zadnjega v vrsti filmov, ki jih je navdihnila gromozanska gorila, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Kot je zapisano na spletni strani IMDB, naj bi se zgodba filma osredotočila na izvor gorile, ki se je v znamenitem filmu iz leta 1933 povzpela na vrh Empire State Buildinga v New Yorku.

Film z naslovom Kong: Skull Island, v katerem bodo med drugim nastopili Samuel L. Jackson, Brie Larson in Tom Hiddleston, naj bi začeli snemati v začetku prihodnjega leta.

Za snemanje bodo poskrbeli v studiih Village Roadshow, za glavno lokacijo pa naj bi si izbrali jugovzhodni Queensland. Poleg tega bodo dele filma posneli tudi na drugih, doslej še neimenovanih lokacijah po svetu, še piše AFP.

Avstralija postaja vse bolj priljubljena lokacija za snemanje hollywoodskih filmov, poleg omenjenih so letos tam zaključili tudi snemanje še enega nadaljevanja Piratov s Karibov - Dead Men Tell No Tales.

Kot je ob tem dejala vodja vladne agencije Screen Queensland, je lokalna industrija uspela privabiti kar nekaj velikih mednarodnih projektov. Premierka zvezne države Queensland Annastacia Palaszczuk pa je dodala, da takšne produkcije prinašajo "nov denar, ustvarjajo nova delovna mesta in gospodarske priložnosti".