Svet 28.10.2015 5:00

Ricky Gervais bo že četrtič vodil podelitev zlatih globusov

Los Angeles, 28. oktobra - Britanski komik Ricky Gervais bo že četrtič vodil podelitev filmskih in televizijskih nagrad Združenja tujih dopisnikov Hollywooda zlati globus, so sporočili z združenja. Na podelitev najpomembnejših filmskih nagrad takoj za oskarji se vrača po triletni prekinitvi. Že 73. podelitev zlatih globusov bo januarja 2016 v Los Angelesu.

ZDA, Los Angeles. Znameniti znak Hollywood, ki stoji na Mount Leeju. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

ZDA, Los Angeles.
Znameniti znak Hollywood, ki stoji na Mount Leeju.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Gervais je podelitev zlatih globusov vodil v letih 2010, 2011 in 2012, pred tem je prireditev potekala brez moderatorja. Vendar je njegove šale na račun slavnih hollywoodskih igralcev in režiserjev del kritikov imel za skrajno neokusne, zato je bilo skoraj gotovo, da ga združenje po letu 2012 ne bo več povabilo k sodelovanju. Po tem letu sta ga za tri leta nasledili komičarki Tina Fey in Amy Poehler.

Gervais je denimo leta 2011 podelitev zlatih globusov odprl s pikro pripombo na račun igralca Chalieja Sheena, vpletenega v številne škandale: "Dobrodošli na zlatih globusih. To bo noč, polna zabave in popivanja - Charlie Sheen bi jo imenoval 'zajtrk'".

Zlate globuse podeljujejo od leta 1944. Veljajo za najpomembnejše filmske nagrade takoj za oskarji. O nagrajencih odloča skupina skoraj 100 novinarjev, ki delujejo v Hollywoodu.

Podelitev zlatih globusov bo 10. januarja v Los Angelesu.