Svet 29.10.2015 5:30

Black Sabbath napovedali podaljšanje svoje zadnje turneje

New York, 29. oktobra - Angleški heavy metalci Black Sabbath so napovedali podaljšanje turneje, za katero zatrjujejo, da bo njihova zadnja. Nanjo se bodo trije od štirih dolgoletnih članov odpravili v začetku prihodnjega leta. Turnejo, ki naj bi jo po prvih napovedih zaključili aprila, bodo podaljšali še čez poletje, ko bodo koncertirali po ZDA in Evropi.

Zaključni koncert je po pisanju francoske tiskovne agencije AFP napovedan za 21. september v Phoenixu v ameriški zvezni državi Arizona.

Prvi postanek na turneji, ki so jo poimenovali The End, pa bodo basist Geezer Butler, kitarist Tony Iommi in nezamenljivi frontman Ozzy Osbourne imeli 20. januarja v Omahi.

Čeprav skupina izvira iz Birminghama, bo edini koncert v Veliki Britaniji odigrala na metalskem festivalu Download, ki od leta 2003 poteka v Donington parku.

Med novimi koncertnimi prizorišči turneje sta tudi priljubljeno poletno prizorišče Jones Beach v ameriški zvezni državi New York in amfiteater Hollywood Bowl v Los Angelesu.

Kot so pojasnili člani zasedbe, so nove koncertne datume dodali zaradi izjemnega zanimanja, vztrajajo pa pri tem, da bo to njihova zadnja turneja.

"Turneja The End se bo ponašala z najbolj dodelano produkcijo doslej. Ko se bo zaključila, bo resnično konec," sporoča glas v video napovedniku na spletni strani skupine.

Da bi znalo resnično biti konec, so Black Sabbath napovedali že lani jeseni, ko so začeli snemati zadnji, 20. studijski album.

Skupina je nastala leta 1968. Prvotna zasedba se je spremenila, ko je skupino leta 1979 zapustil Osbourne. Prvotno članstvo se je ponovno združilo leta 1997, vendar takrat niso uspeli posneti albuma.