Slovenija 30.10.2015 11:09

Dan D v Kinu Šiška s premiero drugega dela albuma DNA D

Ljubljana, 30. oktobra - Novomeška zasedba Dan D bo v soboto v CUK KIno Šiška premierno predstavila drugi del albuma DNA D, ki bo izšel na dan mrtvih, 1. novembra. Prvi del albuma DNA D je skupina izdala 1. aprila. Kot sta člana zasedbe pojasnila za današnje Delo, je na prvem delu albuma čutiti vpliv okolja na Dan D in je nastal bolj kot šala, drugi del pa je resnejši.

Ljubljana. CUK Kino Šiška. Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana.
CUK Kino Šiška.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Na prvem in drugem delu albuma se veliko pesmi ponovi, a v drugačni preobleki. Zanimivo je, da je skupina najprej posnela drugi del plošče, nato pa še aprilski del.

Pevec Tomislav Jovanovič - Tokac je za časnik Delo povedal, da je aprilska plošča refleksija novembrske: "Aprilska je hitra in učinkovita izvedba, posneta v kratkem času. Vsebuje vzorce, ki smo jih nabrali skozi življenje, ko smo bili stari od 15 do 18 let in bolj punkersko nastrojeni. Brez komplikacij."

Svojim najzvestejšim poslušalcem bodo Dan D drugi del albuma letos predstavili samo v soboto. Imetnikom prvega dela albuma DNA D bodo na koncertu namenili poseben znak pozornosti, zato naj album prinesejo s seboj. Vsak obiskovalec koncerta bo ob nakupu vstopnice prejel brezplačen drugi del albuma DNA D.

Za zasedbo Dan D je značilno, da preizkuša različne pristope. Kljub njihovi popularnosti in številnim uspešnicam, med katerimi so Čas, Voda, Plešeš, Počasi, Love Song in Male roke, so se že z albumom Tiho podali v akustični eksperiment in nastopili po slovenskih gradovih in klubih.

Z novim izdelkom dokazujejo, da še vedno raziskujejo globine, preobširne za hitri diktat medijskega prostora in iskrenost, včasih preveč resnično, da bi jo hoteli slišati, piše na spletni strani Kina Šiška.