Slovenija 31.10.2015 7:00

Kultni Muzej voščenih lutk za uvod v Kinodvorovo Noč grozljivk

Ljubljana, 31. oktobra - S filmom Muzej voščenih lutk Andreja De Totha v 3D različici se bo nocoj ob 19. uri v Kinodvoru začela osma Noč grozljivk. Noč čarovnic bodo v mestnem kinu poleg grozljivih projekcij popestrili s spremljevalnim programom, ki bo vključeval presenečenje po prvi projekciji, v maskirnici pa se bodo obiskovalci lahko spremenili v bitja noči.

Ljubljana. Kinodvor. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Kinodvor.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Kinodvor se bo tudi letos spremenil v grozljivo prizorišče, tako z okrasjem kot z vsebinami. V "horror maskirnici" si bodo tudi obiskovalci, ki morebiti še ne bodo v maskah, lahko brezplačno nadeli grozljivo podobo. Za uvod v letošnjo noč čarovnic so v Kinodvoru izbrali film Muzej voščenih lutk, ki velja za največjo 3D uspešnico 50. let in enega najsijajnejših dosežkov stereoskopske tehnike vseh časov.

V filmu Vincent Price nastopa v vlogi profesorja Henryja Jarroda, izredno veščega v ustvarjanju voščenih lutk slovitih zgodovinskih osebnosti, ki so videti kot žive. Po podtaknjenem požaru, ki uniči njegovo delo, se profesor odloči odpreti nov Muzej voščenih lutk, ki bodo poslej upodabljale le najbolj nasilne zgodovinske dogodke. Njegove mojstrovine nato začno postajati vse bolj srhljivo podobne življenju.

Projekciji bo sledilo posebno presenečenje za obiskovalce, ki se bodo med odmori družili ob žanrsko obarvanih sladkih in slanih prigrizkih, na voljo bo tudi tematska pijača. Na sporedu bodo še filmi Babadook v režiji Jennifer Kent, Igra v peklu, ki ga podpisuje Shion Sono, in Ponoči hodi sama v režiji Ane Lily Amirpour.

Zadnja projekcija bo na sporedu v nedeljo ob 4. uri zjutraj. Maraton grozljivih filmov bo sklenila Divjina v režiji Adama MacDonalda, ki po besedah Matta Boisellea, kritika portala Dread Central, "za gozd naredi to, kar je Žrelo naredilo za morje".

Za Noč grozljivk so v Kinodvoru do petka prodali okoli 90 paketov za ogled vseh filmov. Največje povpraševanje je po prvemu filmu, v kinu pa pričakujejo tudi obiskovalce posameznih projekcij.