Svet 31.10.2015 5:00

Selena Gomez bo producirala in zaigrala v seriji 13 Reasons Why

Los Angeles, 31. oktobra - Ameriška zvezdnica Selena Gomez bo zaigrala v novi nadaljevanki 13 Reasons Why, ki jo pripravlja spletni ponudnik filmskih in televizijskih vsebin Netflix. Gomezova bo tudi producentka nadaljevanke, ki je nastala po predlogi romana Jaya Asherja. V ospredju zgodbe je dijak, ki se sooči s posnetki svoje sošolke, preden ta stori samomor.

Srednješolec preme škatlo s 13 kasetami sošolke in simpatije, ki je naredila samomor. Posnetki pojasnjujejo vlogo 12 oseb, vpletenih v njeno smrt, in razloge, zakaj si je vzela življenje.

Netflix je v sklepnih pogajanjih za pridobitev pravic za predelavo literarne zgodbe v 13 epizod nadaljevanke. Pred tem je zgodbo predelal že filmski studio Universal, je pisala francoska tiskovna agencija AFP.

Gomezova je tudi pevka. Nedavno je izdala svoj drugi samostojni album Revival, ki se je na na lestvici Billboard Hot 200 uvrstil na prvo mesto.

V začetku meseca je 23-letna zvezdnica razkrila, da se sooča z avtoimunsko boleznijo, imenovano sistemski eritematozni lupus, zaradi katere je morala na kemoterapijo.