Slovenija 2.11.2015 11:21

V galeriji DLUL razstava ob 30-letnici Likovnih besed

Ljubljana, 2. novembra - V Galeriji DLUL na Bregu bodo v torek odprli razstavo Likovne besede 30 let!, s katero bodo obeležili tri desetletja neprekinjenega izhajanja revije Likovne besede. Postavitev bo združila izbor del nekaterih umetnikov, ki so bili predstavljeni v reviji, in projektov, ki so nastali posebej za revijo.

Razstavljali bodo Saša Bezjak, Josip Gorinšek, Samuel Grajfoner, Miklavž Komelj, Adrijan Praznik, Oto Rimele, Silvester Poltajs Sicoe, Alenka Sottler, Petra Varl in študenti Akademije za likovno umetnost in oblikovanje.

Kot so ob jubileju revije zapisali v Zvezi društev slovenskih likovnih umetnikov (ZDSDLU), se danes v Sloveniji problematiki v likovno vizualni umetnosti posveča samo revija Likovne besede. Ukvarja se z novostmi na vseh področjih likovne in vizualne umetnosti, trenutno izideta dve številki letno.

Osnovni kontekst, ki ga revija ohranja še danes, je predstaviti pomen kulture v sodobni likovni umetnosti in današnji družbi, s poudarkom na domači umetnosti. Vedno novo iskanje pa je poleg tekstov in tradicionalnih analiz likovnih stvaritev pripeljalo do dodatnih publikacij v okviru revije, kot so Ljubljana osebno, alternativni vodič in zbirka Monografija.