Slovenija 9.11.2015 0:30

Razstava knjig Frankfurt po Frankfurtu: ko znanje postane naložba

Ljubljana, 9. novembra - V ljubljanski knjigarni Konzorcij je od danes odprta 29. prodajna razstava Frankfurt po Frankfurtu, ki prinaša izbor knjig z največjega knjižnega sejma na svetu. Letos Mladinska knjiga pri razstavi sodeluje z Gospodarsko zbornico Slovenije (GZS), kjer bo na ogled 200 najboljših ekonomskih in poslovnih knjig preteklega leta.

Ljubljana, knjigarna Konzorcij. Odprtje tradicionalne razstave tujih knjig Frankfurt po Frankfurtu. Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, knjigarna Konzorcij.
Odprtje tradicionalne razstave tujih knjig Frankfurt po Frankfurtu.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Organizator želi strokovne knjige približati tudi gospodarskemu sektorju oziroma podjetjem, odtod tudi slogan letošnje razstave - ko znanje postane naložba.

Razstavo bodo odprli ob 11. uri na Gospodarski zbornici Slovenije. Udeležence bosta nagovorila direktorica Mladinske knjige Trgovine Iva Premerl in direktor Gospodarske zbornice Slovenije Samo Hribar Milič. Častni gost in slavnostni govornik na odprtju razstave bo minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.

Sledila bo okrogla miza z naslovom Pogled z drugega zornega kota, na kateri bodo sodelovali novinarka Mojca Širok, zdravnik in publicist Alojz Ihan, igralec in direktor SNG Drama Ljubljana Igor Samobor in pisatelj ter publicist Miha Mazzini.

Osrednje dogajanje, prodajna razstava, bo do 14. novembra v Konzorciju ponudila najboljše knjige s področja družboslovja, ki zajema nekaj manj kot polovico razstavljenih knjig. Letos bo največji poudarek na strokovni poslovni literaturi, zastopana bodo tudi zgodovina, politika, sociologija, psihologija, izobraževanje, filozofija, religija, antropologija, arheologija, pravo in vrsta drugih področij.

Kot vsako leto bodo tudi letos razstavljene knjige slovenskih avtorjev, ki so izšle pri tujih založbah. Med njimi so številni avtorji knjig s področja naravoslovja, družboslovja, leposlovja in umetnosti.