Slovenija 15.11.2015 10:00

Z dobrodelno akcijo do sredstev za projekte lahkega branja

Slovenj Gradec/Črna na Koroškem, 15. novembra - Zavod Risa se je letos že peto leto lotil dobrodelne akcije, s pomočjo katere zbira sredstva za projekte t. i. lahkega branja. V okviru akcije Unikati za lahko branje 2015 zbirajo predmete ali storitve, ki jih bodo nato prodajali na spletni dražbi. Ta se začne v torek, 16. novembra, in bo potekala do 29. novembra.

Vsebine lahkega branja so zapisane in predstavljene tako, da so razumljive in privlačne za pogosto prezrte odrasle bralce z različnimi omejitvami. V okviru Zavoda Risa iz Slovenj Gradca si prostovoljci prizadevajo, da bi imeli v Sloveniji čim več lahkega branja. Med drugim izdajajo spletni časopis 20 minut in knjige, med drugim so že poskrbeli za priredbi Shakespearovega Romea in Julije ter Visoške kronike Ivana Tavčarja.

Ves izkupiček letošnje akcije Unikati za lahko branje bo namenjen tisku prvega avtorskega leposlovnega romana za lahko branje v Sloveniji avtorice Aksinje Kermauner.

Kot so sporočili iz Zavoda Risa, je lahko unikat doma narejen nakit, knjiga, fotografija, storitev, hrana, pijača in podobno. Podatke o tem, kako podarijo svoje predmete ali storitve, interesenti najdejo na spletni strani Zavoda Risa.

Ob koncu spletne dražbe pripravljajo 4. decembra čajanko v Kulturnem centru Ravne na Koroškem, kjer bodo lahko kupci prevzeli unikate, so sporočili iz Zavoda Risa.