Svet 18.11.2015 5:30

Avstralija tudi v letu 2016 na Evroviziji

Stockholm, 18. novembra - Avstralija bo po letošnjem zgodovinskem nastopu na Evroviziji tudi v letu 2016 sodelovala na tem prestižnem evropskem šovu, so sporočili organizatorji. Enainšestdeseto tekmovanje za pesem Evrovizije bo prihodnjo pomlad potekalo v Stockholmu. Predvidena datuma za polfinalni tekmovanji sta 10. in 12. maja, finale bo 14. maja.

Ljubljana. Logotip za Pesem Evrovizije na Dunaju. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Logotip za Pesem Evrovizije na Dunaju.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Na letošnje tekmovanje je Avstralijo povabila organizatorka Evrovizije Evropska radiodifuzna zveza (EBU). Kot so takrat poudarili, je vabilo veljalo le za leto 2015. Tudi če bi Avstralija zmagala, bi prihodnje leto izbor potekal v enem od evropskih mest. Že tedaj pa so bili odprti glede ponovnega nastopa Avstralije na Evroviziji.

Na tekmovanju na Dunaju jo je zastopal Guy Sebastian s pesmijo Tonight Again, prvi zmagovalec šova Avstralski idol.

Po nekaterih državah sicer že potekajo prvi predizbori za pesmi, s katerimi se bodo predstavljale maja v Stockholmu. Ciper se je odločil, da bo njihovo državo zastopal band Minus One, piše na uradni spletni strani tekmovanja.

Tekmovanje za pesem Evrovizije bo po letošnji zmagi Šveda Mansa Zelmerlöwa na Dunaju, kjer je Slovenijo zastopal duo Maraaya, maja 2016 gostil Stockholm.